Google Maps on muutakin kuin pelkkä karttapalvelu. Se hoitaa sujuvasti perustehtävänsä, eli ohjaa pisteestä A pisteeseen B parasta mahdollista haluamaasi reittiä.

Mutta se on paljon muutakin, kuten esimerkiksi kertoo ja varoittaa maasto- ja metsäpaloista. Karttapalvelu voi näyttää esimerkiksi paloalueen tarkat rajat ja myös mahdollisen savuhaitta-alueen laajuuden.

Butten palovaroitusta klikkaamalla avautuu paloalueen tarkempi kartta, joka paljastaa tilanteen koko laajuuden.

Butten palovaroitusta klikkaamalla avautuu paloalueen tarkempi kartta, joka paljastaa tilanteen koko laajuuden.

Tällä hetkellä esimerkiksi Yhdysvalloissa Kaliforniassa Butten ja Kernin piirikunnissa riehuu valtava maastopalo, joka MTV:n mukaan on tuhonnut jo noin 150 000 hehtaarin alueen, ja evakuointikehotus on annettu yli 26 000 ihmiselle.

Jos olet reissannut paljon eri puolilla maailmaa, olet varmasti huomannut, että Googlen karttapalvelu pystyy varoittamaan sinua paloalueista, ja ehdottamaan vaihtoehtoisia reittejä vaarallisen alueen kiertämiseksi. Amerikkalainen internet- ja ohjelmistopalvelujätti on laajentanut palovaroituspalveluaan eri maihin, ja niinpä tietoja on saatavilla tällä hetkellä noin 22 eri maan Google Maps -karttapalveluissa Euroopassa ja Afrikasssa Amerikkaa unohtamatta. Varoituspalvelu on tarjolla mm. Kroatiassa, Ranskassa, Kreikassa, Italiassa, Keniassa, Portugalissa, Ruandassa, Espanjassa, Turkissa ja  Bulgariassa.

Laajempi näkymä osoittaa alueella huolestuttavan monta samanaikaista eri paloaluetta.

Laajempi näkymä paljastaa osavaltioiden alueella huolestuttavan monta samanaikaista eri paloaluetta.

Google kehittää karttapalvelunsa tätä osa-aluetta koskemaan yhä useampia maita ja väittää, että yli 1,4 miljoonaa ihmistä näki sen palvelun kautta varoitukset aiemmin tässä kuussa heidän lähistöllään Euroopassa ja Afrikassa riehuneista maastopaloista.

Mikäli käytät Googlen karttapalvelua navigointiin, ja reittisi kulkee sellaisen paikkakunnan kautta, missä palo on huomattu, sovellus huomauttaa sinua toteamalla, että "vakava palo saattaa vaikuttaa reittiisi". Reitin esikatseluruudussa on sitten esitettynä vaihtoehtoisia reittejä turvalliseksi perillepääsemiseksi.

Lähteet: Autoevolution ja MTV.

Bulgarian Sandanskin paloalueen varoitus.

Bulgarian Sandanskin paloalueen varoitus.