Hermanni Haljala ei ollut aiemmin ajanut saarivaltion mestaruussarjassa, minne hän suuntasi harjoittelumielessä ensi viikonlopun Walesin MM-osakilpailuja ajatellen. Jämsäläinen vetäisi E1-luokan voitot sekä lauantaina että sunnuntaina pyöränsä hienoisista tekniikkamurheista huolimatta. Walesin Brechfassa käydyn kilpailun kaikkien luokkien yleiskilpailussa Haljala oli avauspäivänä neljäs ja sunnuntaina viides, mikä tarkoitti koko viikonlopun neljättä tilaa.

- Oli oikein ok viikonloppu. Toki lauantaina pyöräni sähköt eivät toimineet kunnolla, minkä takia pyörä kävi pätkien. Lisäksi takajarruletku ”räjähti”. Sunnuntaina ei ollut isompia ongelmia, vaikka kaksi pätkää jouduinkin ajamaan ilman takajarrua. Ennen kahta viimeistä pätkää minulla oli yleiskilpailussa takamatkaa nelossijaan vain kahdeksan ja kolmospaikkaan 12 sekuntia. Yritin puristaa, mutta jätkät vetivät kovempaa, Haljala sanaili.

- Kokonaisuutena oli hyvä viikonloppu, hyvää treeniä. Oli hienot pätkät, jotka olivat pitkiä ja haastavia. Yleiskisassa kahden kärjelle en voinut mitään. He menivät menojaan. Kuulin, että ajoimme heidän treenipoluillaan, mutta ei jossitella, he ajoivat kovempaa.

Italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin Haljala oli tyytyväinen ajoonsa sekä tuloksiinsa, kuten myös kuittaamaansa palkintoon.

- Sain urani ensimmäiset palkintorahat, 150 puntaa. Niillähän saa elämän risaiseksi, Haljala naureskeli.

- Kisapaikalla oli hienoa huomata, kuinka siellä autettiin kaveria. Tulin lyhyellä varoitusajalla kisaan ja lähes ilman varaosia. Minut otettiin hyvin vastaan ja kerrottiin, miten toimia ja missä voin huoltaa pyörääni, tarjottiin varaosia sekä apua ja niin edelleen. Haluttiin, että hommat menevät eteenpäin ja että minäkin pääsen maaliin. Oli hyvä tunnelma.

Ison-Britannian mestaruussarjan viidennen ja kuudennen osakilpailun yleiskilpailun voitti kumpanakin päivänä E2-luokan brittikuljettaja Alex Snow.

MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu järjestetään Walesissä 2.-4. elokuuta.

Tulokset enduron Ison-Britannian mestaruussarjan, 2024 ACU Dirtstore British Enduro Championship, löydät lauantain osalta täältä ja sunnuntain osalta täältä.