Maailmalta hetkeksi koti-Suomeen

Alastaron kilpailussa radalla nähdään West Coast Racing Clubin kuskeista mm. Rico Salmela, jota on tänä vuonna totuttu näkemään enimmäkseen kansainvälisillä kilparadoilla. Näillä mietteillä Rico suuntaa Alastaron kilpailuun:

– Alastarolle on aina mukava palata. Kyseessä on kotiratani ja kotimaisissa kisoissa näkee jälleen suomalaisia kuskeja. Tulen suorittamaan sunnuntain kilpailussa debyyttini Superstock 600-luokassa, sillä en aikaisemmin ole ajanut kilpaa 600-kuutioisella pyörällä. Tulen ajamaan harjoituspyörälläni, joka on siis vuoden 2008 Yamaha YZF-R6. Tarkoitukseni on pitää hauskaa ja katsoa mitä tapahtuu. Pääpaino kilvanajamisessa on tänä vuonna Redbull Rookies Cupissa sekä Junior GP:ssä, joten en ota menestymisestä Alastarolla mitään paineita. Katsotaan missä kohtaa ruutulippu heiluu kilpailun jälkeen, Rico Salmela myhäilee.

Lipunmyynti portilla alkaa klo 8:00, pääsylipun hinta on 20€ ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät sisään aikuisen mukana ilmaiseksi. Päivän tapahtumat alkavat aika-ajoilla klo 9:00 eteenpäin ja kilpailulähdöt 12:30 alkaen. Alla päivän aikataulu tarkemmin.

Kisapäivän aikataulu.

Rata-alueelta löytyy lapsille myös muuta puuhaa; pomppulinnoja sekä polkuautoja ja karting-rata sähkökarting-autoilla (säävarauksella). Ja kun nälkä yllättää, palvelee varikkoalueella Barrot`s grillivaunu, sekä ravintola Paddockista löytyy runsas ruokatarjonta.

Circuit Racingin SM-sarjan pistetilanne löytyy täältä. Lisätietoja kisasta WCRC:n sivuilla täällä.