Marraskuussa 2023 Royal Enfield esitteli EICMA-messuilla jotain, mikä näytti olevan sähköisen Himalayan-mallin prototyyppi, eli Him-E:tä. Pyörästä ei ole sittemmin kuulunut mitään.

Nyt Cycleworld on löytänyt Intiassa jätetyn sähkömoottorisen pyörän 3D-designkuvalla varustetun rekisteröintihakemuksen, joka näyttää saman koneen tuotantoversiolta tai mahdollisesti jo aiemman, 2022 Intiassa kuvan verran vilahtaneen "Elektrik-K01"-proton kehitelmältä.

Pyörän runko näyttäisi olevan valualumiinia ja ikään kuin toimisi ulkoisena tukirankana ja kiertäisi ylhäältä "polttoainetankin" alueelta kiinnittyen ohjainkannattimeen ja sitten kiertäen alas akuston ja "moottorin" alaosaan. 

Etuhaarukka on mallissa Girder-tyyppinen, ja ylimpänä on pieni retromallisen näköinen pyöreä ajovalo.

Kuvan perusteella malli näyttäisi jo melko tuotantovalmiilta, verrattuna alla näkyvään hätäisen näköisesti kyhättyyn Himalayanin sähköiseen protoon, jossa on perinteinen etuteleskooppi ja sähkömoottori-akustopaketin ulkonäkö rakennettu muistuttamaan mahdollisimman paljon perinteistä bensiinimoottoria akuston jäähdytysripoineen.

Royal Endfieldin Himalayan-mallin sähköinen prototyyppi Him-E Eicma-messuilla marraskuussa 2023.

Royal Endfieldin Himalayan-mallin sähköinen prototyyppi Him-E Eicma-messuilla marraskuussa 2023.

Tulevan sähköisen Flying Flean ulkonäön siroudessa on kuitenkin jo tavoiteltu jotain samaa kuin RE:n toisen maailmansodan Flying Flea -mallissa. "Flying Flea" oli laskuvarjojoukkojen käyttöön tarkoitetun 125 cm3 kaksitahtimoottorilla varustetun mallin lempinimi.

Se oli kevytrakenteinen moottoripyörä, joka voitiin pudottaa laskuvarjolla taistelualueelle, ja painoi vain 65 kg. Tämän jutun aloituskuvassa on RE Flying Flea, ja vaikka se on maahanpudotushäkissään, sirot piirteet on helppo nähdä.

Tulevan sähkömallin rekisteröidyn 3D-design-kuvan voit käydä katsomassa Cycleworldin sivuilla täällä. Kevyt, yksinkertainen rakenne viittaa siihen, että Flying Fleasta olisi tulossa suurelle yleisölle tarkoitettu malli, mutta aika näyttää.

Royal Enfieldin omistaa intialainen Eicher Motors, jonka nimissä on vuodesta 2020 lähtien yli 20 tavaramerkkihakemusta ympäri maailman nimen "Flying Flea" eri variaatioille. Hakemuksia löytyy Kambodjasta, Meksikosta, Uudesta Seelannista ja Sveitsistä sekä USA:sta.

Vuosimallin 1943 Flying Flea. Kuvattu Cholmondeley Classic Car Showssa 31.08.2014. Kuva: SG2012 Wikimedia Commons. Kuten näkyy, pyörä on varustettu Girder-etuhaarukalla.

Vuosimallin 1943 Flying Flea. Kuvattu Cholmondeley Classic Car Showssa 31.08.2014. Kuva: SG2012 Wikimedia Commons. Kuten näkyy, pyörä on varustettu Girder-etuhaarukalla.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 10.11.2023 13:27

Royal Enfield vauhdissa: uusi Himalayan – ja sähköinen prototyyppi HIM-E

MAANANTAI 23.10.2023 12:55

Intialaisvalmistaja on elvyttämässä laskuvarjojoukoille tarkoitetun "Lentävän Kirpun" valmistusta