Maastossa.

Maastoon lähdössä.

Can-Am on osa kanadalaista BRP:tä, kuten Rovaniemellä toimiva Lynx'kin. Yritys kertoi jo kaksi vuotta sitten palaavansa myös kaksipyöräisten moottoripyörien valmistajaksi. Tosin tällä kerralla kyseessä ovat sähkömoottoreilla varustetut prätkät.

Oheisella videolla näytetään, miten Can-Am testaa sähköisä mallejaan, ja ihan vakuuttavalta ja asiantuntevalta homma vaikuttaa. Erityisesti jousituksen ja tärinänsiedon testaus saa miltei säälimään pyöräparkoja. Mutta ostajan hyväksihän perusteellinen testaaminen on, joten pisteet siitä Can-Amille. 

Can-Am tärinänsieto- ja jousituksentestauslaitteistossa.

Can-Am tärinänsieto- ja jousituksentestauslaitteistossa.

Can-Amin sähköaajoneuvojen simulaatioinsinööri Philip Maltais, toteaakin videolla, että "tavoitteenamme on aina olla varmoja siitä, että testitoimintamme edustaa tosielämän käyttöä, mutta meidän on testattava vielä rankemmin, kuin mitä loppukäyttäjä pyörällään tekee. Pyydämme testiajajiamme olemaan pahimpia mahdollisia kuskeja. Ajakaa joka pomppuun, joka monttuun. Varmistakaa se, että pyörä kokee kovia, kun testaamme sitä."

Videon katsomisen jälkeen ymmärtää, että tiimi tosissaan pistää pyörät koville. Samalla selviää, että tiimi, joka suunnittelee Can-Amin sähköprätkät koostuu intohimoisista motoristeista. Voi olla, että odotettavissa on kovan luokan hyvinkin kiinnostavia laitteita, aika näyttää!

Can-Am koeajossa radalla.

Can-Am koeajossa radalla.

Vielä ei ole tiedossa Origin ja Pulse-mallien teknisiä tietoja ja hintoja, mutta ne selvinnevät elokuussa.

Videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 11.10.2022 10:07

Cam-Am tosissaan sähkömoottoripyörien valmistukseen: uusi tehdas Meksikoon

TIISTAI 9.8.2022 07:07

Can-Am julkisti tulevat kaksipyöräiset sähkömoottoripyörämallinsa Originin ja Pulsen

LAUANTAI 26.3.2022 10:24

Can-Am tekee paluun kaksipyöräisten moottoripyörien valmistajana – tosin sähkösellaisten