– Olimme Maaritin kanssa pystyttämässä kirppistä rannassa, kun saimme soiton museolta, että kannattaisi tulla tänne, Riku Routo kertoo. – Siihen jäivät kirppiksen pystyttämiset, mutta ei haittaa.

– Meillä oli pieni vihje, että Boorman ja McGregor saattaisivat tulla, muttei mitään varmaa tietoa. Oli hauska yllätys, kun menin sisään.

– Charley Boorman oli matkassa vuosimallin 1973 BMW R 75 K:llä ja Ewan McGregor vuosimallin 1974 Moto Guzzi 850:lla. Molemmat olivat brittikilvissä.

Kertoivatko he, mitä ovat tekemässä tai miksi tulivat?

– Eivät paljastaneet, millaista sarjaa tekevät, kertoivat vain, että uusi sarja on työn alla. Seurueeseen kuulu parikymmentä henkeä, ja he olivat matkassa kahdella isolla pakettiautolla ja useammalla henkilöautolla. Suomesta mukana oli tuotantoyhtiön edustaja.

Mitä Boorman ja McGregor pitivät museosta?

– Ovat tosimotoristeja, joten tykkäsivät oikeasti ja olivat aivan ihmeissään. Kuulemma hyvä piristys sarjaan. Hienointa oli se, että ajoivat oikeasti itse paikalle, ja olivat rentoja tavallisia jätkiä. Kuuluisuus ei ollut millään tavalla noussut nuppiin, vaan puhuttiin vaan moottoripyöristä. Seurue vietti tunnin verran aikaa museolla, ja kuvausryhmä kuvasi samalla koko ajan, Routo toteaa.

Roudolla on siis oikeasti syytä olla tyytyväinen. Hän sai tietää päivää ennen Boorman-McGregor-kaksikon vierailia, että Moottoripyörämuseo valittiin Trip Advisories'sa seitsemännen kerran Lahden suosituimmaksi kohteeksi. Ja epäilemättä aikanaan, jos se näkyy McGregorin ja Boormanin sarjassa, maine sen kuin kasvaa. Hyvä niin. 

Aiheesta aiemmin:

KESKIVIIKKO 21.2.2024 08:10

Long Way Up -tv-sarjan voimakaksikko Ewan McGregor ja Charley Boorman aloittamassa uuttaa prätkäseikkailua

TIISTAI 11.2.2020 10:34

McGregor & Boorman: Long Way up, 15 000 kilometriä sähkö-Harrikalla Argentiinan eteläkärjestä Los Angelesiin

KESKIVIIKKO 18.12.2019 11:10

Ewan McGregor ja Charley Boorman sähkö-Harrikoillaan pitkällä matkalla pohjoiseen