Yksipyörä vielä työn alla.

Yksipyörä vielä työn alla.

Sähkömoottorisen yksipyöräisen kulkupelin takana on Make It Extreme -tiimi. Joukkio on jo aiemmin tehnyt vastaavantyyppisen pienemmän, polttomoottorilla varustetun version, joten sähköisen yksipyörän rakentaminen sujuu helpommin. Siitä enemmän tässä: Päivän video: Näin rakennat aivan itse yksipyöräisen moottoripyörän, monowheelin

Kokeilu voi alkaa!

Kokeilu voi alkaa!

Ensin valmistetaan suuri, metallinen täydellisesti ympyrän muotoinen kehä, ja sitten toinen, pienempi sen sisälle. Ulompi kehä päällystetään mountain biken tai vastaavan renkailla liittämällä useampia renkaita huolellisesti yhdeksi ja liimaamalla rakennelma ulomman kehän päälle välittämään moottoreiden veto tien pintaan. Pyörän halkaisija on 145 senttimetriä.

MIE:n tekniset ja mekaaniset ratkaisut ovat mielenkiintoisia, ja niitä seurataan videolla sopivalla tarkkuudella. Videosta saa hyvän käsityksen valmistuksen haasteista ja ratkaisuista.

Näkymät monowheelin kuskin paikalta katsottuna.

Näkymät monowheelin kuskin paikalta katsottuna.

"Matkustamo" eli sisempi kehä ripustetaan kiinni ulompaan kolmen kumisen/muovisen rullan varaan, jotka mahdollistavat sen pyörimisen tietä vasten.

Sähkömoottoreiden tuottama voima välitetään vetävälle , eli ulomalle pyörälle mikroauton renkaan avulla. Se varmistaa hyvän kitkan ja vedon.

Sähköisen tasapainolaudan kahta moottoria käytetään yksipyörässä kuin yhtä, joten vauhdin säätäminen on helppoa. Sähkömoottorin tuottama vääntö mahdollistaa laitteen toimivuuden ja hyvän kiihtyvyyden. 

Monowheel leppoisassa 'matka-ajossa'.

Monowheel leppoisassa 'matka-ajossa'. Näyttää tosi hauskalta.

Make It Extreme -tiimi on myös valmistelemassa yksityiskohtaisia valmistusohjeita laitteelle, joten jos joku tämän jutun lukijoista innostuu asiasta, ohjeet ovat tilattavissa Make it Extremen sivuilta täältä.

Voit katsoa alla näkyvän videon myös täällä. Vaikka video on pitkähkö, kannattaa se katsoa loppuun asti. Se nimittäin alkaa tarinalla, joka päätetään aivan viimeisissä ruuduissa. Mitä lienee jatkossa tulossa?

 

Aiheesta aiemmin:

TORSTAI 12.1.2023 10:41

MP23-messujen Petrol Circus Custom Bike Show'ssa yksipyöräinen prätkä ja Ukraina-pappamopo

TIISTAI 2.8.2022 12:54

Motouutiset 5 v sitten: Uno Bolt, onko tässä maailman ensimmäinen tuotantovalmis yksipyöräinen sähkömoottoripyörä?

TIISTAI 18.9.2018 12:45

Päivän video: Näin rakennat aivan itse yksipyöräisen moottoripyörän, monowheelin

TIISTAI 13.3.2018 14:29

Päivän video: Vuosisadan keksintö - lasten yksipyöräinen moottoripyörä

TORSTAI 8.9.2016 14:44

Video: tässä on maailman nopein yksipyöräinen moottoripyörä