Vesterinen viides Karkkilassa ja SM-pistejohtoon

KTM Silve Racing- kuljettaja Matias Vesterinen ajoi sunnuntaina viidenneksi Karkkilassa ajetussa motocrossin SM-osakilpailussa. Päivän avauserässä KTM-kuljettaja kaatui kahteen kertaan ja oli ruutulipulla seitsemäs. Toinen erä oli vain neljän kierroksen mittainen, kun erä keskeytettiin kuljettajan loukkaannuttua. Imatralainen oli lähdön jälkeen toisena, mutta joutui taipumaan kaksi sijaa ollen ruutulipulla neljäs.

– Vaikea päivä. Tosi vaikea. Ensimmäisessä erässä ei ihan paras lähtö ja sitten menin vielä leveäksi sellaiseen mutaan. Sain vähän noustua, mutta sitten melko isot lipat ja tanko vääntyi. Sitten vielä kaaduin toistamiseen ja se erä olikin aika lailla sitten siinä. Toisessa erässä otin melkein holet, mutta sitten Kimi ( Koskinen) käänsi eteen ja toisena siitä matkaan. Melko nopeasti kuitenkin Miro ( Sihvonen) ja Indrek ( Mägi) pääsivät ohitse, Vesterinen kertoi.

Vaikeasta viikonlopusta huolimatta Vesterinen siirtyi Karkkilan jälkeen SM-pistejohtoon tasapisteissä Indrek Mägin kanssa. Karkkilan viikonloppu oli Vesteriselle myös ensimmäinen uuden tiimin kanssa, kun sopimus tehtiin vain muutama viikko ennen kilpailua.

– Tiimi toimi todella hienosti koko päivän ja vaikka se ei nyt radalla näkynytkään, niin itseä helpotti todella paljon. Ei tarvinnut kahta päivää ennen kisaa rakentaa pyöriä vaan pystyi keskittymään lihashuoltoon sekä tankkaamaan kisaa varten. Uskon kuitenkin, että jatkossa tämä tulee näkymään myös tulosten valossa, Vesterinen kertoi.

Motocrossin SM-sarja jatkuu elokuun lopulla Alavudella, mutta ennen sitä Silve Racing kaksikko Haavisto – Vesterinen suuntaavat Belgian Lommeliin EMX Open-luokan EM-osakilpailuun.

Haavisto viides Saksassa

Jere Haavisto, kuva Niklas Hampinen.

Jere Haavisto, kuva Niklas Hampinen.

Jere Haavisto kilpaili samaan aikaan Saksan ADAC -sarjassa, joka vieraili tällä kertaan Tensfeldin radalla lähellä Tanskan rajaa. Haavisto osoitti viikonloppuna hyvää vauhtia erien aluissa, mutta joutui taipumaan hieman erien lopuissa. Viikonlopusta jäi käteen eräsijat yhdeksän, viisi ja neljä, kun kolmeen voittoon ajoi Jeffrey Herlings.

– Yllättävän hyvä viikonloppu siihen nähden, että en kokenut oloani kovin hyväksi. Jo viikolla oli kovia lihaskipuja ja väsyin erissä todella paljon. En tiedä vaivaako joku virus vai mistä johtuu. Ensimmäisessä erässä kaaduin vielä kertaalleen ja tipuin siinä sijoituksissa. Vauhdillisesti tämä oli kuitenkin parasta, mitä olen Saksan sarjassa pystynyt suorittamaan ja sarjapisteiden kannalta tilanne on vielä elossa, Haavisto kertoi.

Haavisto jatkaa sarjassa kuudentena, kun seuraava osakilpailu ajetaan elokuun alussa Gaildorfissa.