Pirinen kasvatti johtoaan

MX85A palkintokoroke.

MX85A palkintokoroke.

Päivän avasi MX85 A-luokka, missä Hyvinkään moottorikerhon Aleksi Pirinen vei päivän voiton ja kasvatti samalla etumatkaansa SM-pisteissä 16 pisteeseen. Päivän toinen oli Helsingin moottorikerhon Okko Ollila, joka ajoi eräsijat kaksi ja viisi. Kolmanneksi kaasutteli avauserän voittanut Kuopion moottorikerhon Severi Lehmonen. SM-sarjassa Pirisen jälkeen toisena jatkaa Helsingin moottorikerhon Onni Kämäri ja kolmanneksi nousi Kämärin seurakaveri Jimi Marttila, joka on neljä pistettä Kämärin perässä.

Mertsalmi hallitsi odotetusti

MXD palkintokoroke.

MXD palkintokoroke. Kuva: Niklasi Hampinen.

Naisten MXD-luokassa Hyvinkään moottorikerhon Hanna Mertsalmi hallitsi tapahtumia odotetusti, kun samaan aikaan Melissa Mäntylä oli kilpailemassa naisten EM-sarjassa Saksassa. Mertsalmi ajoi kahteen selkeään erävoittoon ennen kotiradallaan ajanutta Karkkilan moottorikerhon Ria Virtasta ja Orimattilan moottorikerhon Vilma Forsgrenia. Mertsalmi nosti täydellä pistepotilla itsensä SM-sarjan kärkipaikalle ja johtaa sarjaa nyt 22 pisteellä ennen Virtasta. Salpausselän moottorikerhon Melissa Mäntylällä on kahdesta ensimmäisestä kilpailusta voitot taskussa ja on nyt sarjassa kolmantena 36 pisteen päässä Mertsalmesta.

Miettisen ja Viemerön tasainen taistelu

MX125 palkintokoroke.

MX125 palkintokoroke. Kuva: Niklasi Hampinen.

MX125-luokassa Vantaan moottorikerhon kaksikon Matias Miettisen ja Eelis Viemerön tasainen taistelu sai jatkoa Karkkilassa, kun Miettinen vei avauserän nimiinsä ja Viemerö oli puolestaan toisessa erässä nopein. Päivän kokonaiskilpailu meni kuitenkin Miettiselle eräsijoilla yksi ja kaksi, kun Viemerön saldo päivästä oli kolme ja yksi. Näin Miettinen siirtyi SM-sarjassa takaisin johtoon, mutta vain pisteen erolla Viemeröön. Päivän kolmas oli Orimattilan moottorikerhon Eemil Ruuth, joka ajoi eräsijat kaksi ja neljä. Samalla Ruuth nosti itsensä SM-sarjassa kolmanneksi ollen 21 pisteen päässä Viemeröstä.

Ylivoimainen Rainio

MX2 palkintokoroke.

MX2 palkintokoroke. Kuva: Niklasi Hampinen.

MX2-luokassa päivän nimi oli Heinolan moottorikerhon Sampo Rainio, joka ajoi kahteen selvään erävoittoon. MM-sarjassakin tänä vuonna kilpaillut Rainio johti molempia eriä lähdöstä maaliin asti. Rainion perässä toiseksi ajoi Turun moottorikerhon Miro Varjonen, joka ajoi eräsijat kaksi ja neljä. Päivän kolmas oli Varjosen seurakaveri Aaro Menna eräsijoilla viisi ja kaksi. MX2 ja MX1-luokkien yhdistetty toinen erä jouduttiin keskeyttämään loukkaantumisen vuoksi neljän ajetun kierroksen jälkeen, mutta kun erää oli ehditty ajaa jo yli puolet ajoajasta, niin tulokset jäivät voimaan eikä erää uusittu.

Varjonen kasvatti eroaan sarjajohdossa nyt kymmeneen pisteeseen ennen Turun moottorikerhon Hermanni Koskista. Kuopion moottorikerhon Jere Rönkkö on kolmantena vain pisteen päässä Koskisesta.

Sihvonen katkaisi Haaviston putken

MX1 palkintokoroke.

MX1 palkintokoroke. Kuva: Niklasi Hampinen.

MX1-luokassa Vantaan moottorikerhon Miro Sihvonen katkaisi yli kaksi vuotta kestäneen Jere Haaviston voittoputken, kun Tampereen motocrossin Haavisto kilpaili samaan aikaan Saksan ADAC-sarjassa. Sihvonen ajoi tänään Karkkilassa kahteen selvään erävoittoon ennen Sipoon moottorikerhon Kimi Koskista ja Viron Indrek Mägiä. Päivän erät olivat kärkikolmikon tuloksien osalta muuttumattomat ja sitä kautta määräytyivät suoraan myös kokonaiskilpailun tulokset. SM-sarjassa kärkeen siirtyi tasapistein nyt Imatran moottorikerhon Matias Vesterinen ja Indrek Mägi. Vesterinen oli tänään Karkkilassa viides. Sarjan kolmossijaa pitää puolestaan Alavuden seudun moottoripyöräilijöiden Arttu Sihvonen, joka on kärkikaksikkoa seitsemän pistettä perässä. Tällä kaudella neljä ensimmäistä erää voittanut Haavisto on sarjassa edelleen neljäntenä, vaikka ei päässyt osallistumaan Karkkilan osakilpailuun.

SML AMOQ SM motocross jatkuu elokuun lopulla Alavuden Murronnevan radalla, missä SM-pisteistä mitellään neljännen kerran tällä kaudella. SM-sarjan virallisina yhteistyökumppaneina toimivat: Duell, AMOQ ja Pirelli.

Viikonlopun kaikki tulokset löydät täältä.