Ensi viikonloppuna Imatranajon mestaruuksista ovat kamppailemassa kotimaisista kärkinimistä Erno Kostamon lisäksi Eemeli Lahti, Antti Koski ja Lasse Kärki. Sivareissa kärkisuosikkina on pari Pekka Päivärinta / Adam Christie.

Kovien ulkomaisten osallistujien kärjessä komeilee Michael Dunlop, joka otti Mansaaren ajojen voittoennätyksen nimiinsä aiemmin tänä kesänä siirtyen yksi 29 voiton listalle. Mies haluaa varmasti kuitata viimekesäiset Imatran tappionsa Kostamolle.

Muita kovia nimiä ovat mm. IRRC Superbike-sarjaa johtava Côme Geenen, toisena sarjassa ajava Lucas Maurer sekä tietysti kolmosena oleva David Datzer.

Naiset ja ulkomaiset sivuvaunusarjan osallistujat loistavat poissaolollaan. Sivareissa sentään on naisedustusta parin Minna Rantala / Mia Karjalainen muodossa sekä purkkareina.

Kuljettajalistan pääset katsomaan tästä.

Rata valmiina aikataulussa

Imatran Moottorikerho on kokenut järjestäjä moottoripyöräilyn Imatranajon osalta. Silti jokaisella kerralla vaaditaan tarkkaa suunnittelua ja lukematon määrä talkootunteja niin etukäteen kuin varsinaisella kilpailuviikolla, jotta kuljettajat pääsevät taistelemaan legendaarisen kilpailun herruudesta ja yleisö nauttimaan huimapäiden menosta sujuvasti. Imatran keskusta-alueella järjestettävä IRRC-katuratasarja (International Road Racing Championship) saapuu Imatralle jo ensi viikolla, 4.-7. heinäkuuta.

- Rata on valmistunut aikataulussa. Ennakkolipunmyynti sujuu jopa vauhdikkaamin kuin viime vuonna jolloin teimme ennätyksen ennakkolipunmyynnissä. VIP-puolella on vielä tilaa perjantaille ja sunnuntaille, mutta lauantain osalta vaikuttaa siltä, että se tulee olemaan loppuunmyyty. Kuskilista on juuri saatu valmiiksi, ja kisan taso tulee olemaan korkea. On todellakin syytä olla tyytyväinen, minkälainen kokonaisuus on jälleen valmistumassa, tapahtuman vastaava tuottaja Juuso Valtakari iloitsee.

Imatranajo käynnistyy Imatran keskustassa Inkerinaukiolla järjestettävällä avajaisjuhlalla torstaina 4. heinäkuuta kello 18:30 alkaen. Yleisö pääsee tuolloin tapaamaan ja jututtamaan kuljettajia sekä hakemaan heiltä nimikirjoituksia ja ottamaan kuvia idoliensa kanssa.

Varsinaiset ajot käynnistyvät viime vuonna Jarno Saarinen Circuit Imatraksi vihityllä radalla perjantaina 5. heinäkuuta vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla kello 15:45.

Kilpailulähdöt ovat vuorossa lauantaina sekä sunnuntaina 6.-7. heinäkuuta, ja tapahtuma huipentuu viikonlopun nopeimpien kuljettajien King of Imatra -lähtöön. Lauantaina aika-ajot starttaavat kello 9:30. Ensimmäinen kilpailulähtö on vuorossa kello 13:50 ja meno jatkuu radalla alkuiltaan sekä radan ulkopuolella yömyöhään. Sunnuntaina kilpailemisen makuun päästään kello 10:00 alkaen. King of Imatra kruunaa Imatranajon kello 16:45.

Imatranajossa kilpaillaan luokissa IRRC Superbike, IRRC Supersport, Open Superbike, Open Supersport, sivuvaunut, Classic Superbike, Retro Superbike ja GP250.

Kilpailun viralliset jatkot järjestetään Imatran keskustassa olevalla Inkerinaukiolla jossa luvassa palkintojenjaot, nimmarisessioita, Henna Peltonen & Sofia Fia DJ-show, live musiikkia mm. Dark Ride Brothers, Tommi & Tottaboys sekä räppäri Juno. Kisakylään on vapaa pääsy koko viikonlopun.

58. Imatranajo kuljettajalista luokittain: https://www.imatranajo.fi/content/fi/1/1409229/Kuljettajalistat.html