Kärkiviisikko erottautui muusta joukosta sunnuntaina ja erot olivat pieniä. Neljäntoista ajetun kierroksen jälkeen viisikko sivuutti maalilinjan 1,3 sekunnin sisällä. Tämän jälkeen Päivärinta missasi yhden vaihdon ja se oli siinä.

– Mitä se nyt oli, se ero maalissa. Kolmisen sekuntia. Näin kärkiparin koko ajan. Minulle sattui vaihdestiplu yhdessä mutkan ulostulossa ja siinä tuli pieni ero muihin. Tuossa porukassa kun jäät puoli sekuntia, niin sitä ei saa kiinni. Pirun vaikeaa se on, sanoo Päivärinta.

Viisinkertainen sivuvaunujen maailmanmestari Pekka Päivärinta. Kuva Mark Walters.

Viisinkertainen sivuvaunujen maailmanmestari Pekka Päivärinta. Kuva Mark Walters.

– Jos tuossa tilanteessa yrittää jotain, vaikka kammojarrutusta, ja se menee pilalle, niin ero vaan kertautuu.

Schlosser/Schmidt kaksikko oli ykkönen myös sunnuntaisessa kilpailussa. Brittiläisranskalainen pari Harrison Payne/Kevin Rousseau oli kakkonen jääden voittajasta 0.268 sekuntia. Sam ja Thomos Christie oli kisan kolmas. Hallitseva mestaripari Todd Ellis/Emmanuelle Clement kiilasi neloseksi ennen Päivärinta/Christie paria.

Tulosluettelo oli samanlainen lauantaisessa sprintissäkin. Sillä erotuksella, että kärkiviisikon erotti reilut 10 sekuntia. Viikonlopun jälkeen Schlosserin pyöräkunta on sarjajohdossa 122 pisteellään. Payne/Rousseau kakkosena kasassaan 115 pinnaa. Chirstien veljekset on kolmantena (97), Ellis Clement nelosena (90) ja Päivärinnan pyöräkunta viitosena 68 pisteellään.

Päivärinta/Christie-duo vauhdissa. Kuva Mark Walters.

Päivärinta/Christie-duo vauhdissa. Kuva Mark Walters.

– Olen tyytyväinen ja en ole. Se sunnuntainen lähtö oli ok. Kierrosaika parani ja se oli sitä luokkaa mitä olin ajatellut. Harmi vain, etten sitä saanut aikaiseksi aika-ajossa. Muutin sunnuntaina vaihtotyyliä muutamassa mutkassa ja kun pääsin kavereiden imuun, niin siitä löytyi se rytmi ja aika parani, summasi Päivärinta tietäen, että mahdollisuudet palkintopallille lepäävät tällä kaudella aika-ajon onnistumisessa ja hyvässä starttipaikassa.

– Jos aika-ajossa olet kuudes tai viides, niin vaikeaa on sieltä nousta. Jos startissa on etummaisessa tai toisessa rivissä, niin on hyvät mahdollisuudet podiumille. Aika-ajo on tärkeä, vaikkei sitä uskoisi, mutta niin se on.

Seuraavan kerran Päivärinta/Christie duo ohjaa ASR-Yamahan starttiviivalle 58. Imatranajossa heinäkuun ensimmäisen viikonloppuna. Kuun puolivälissä kaksikko osallistuu Saksan Schleizissa kutsukilpailuun. MM-sarja jatkuu elokuun puolivälissä Hollannin Assenissa.

Mostin kilpailun tulokset os: https://idm.de/2024/03/06/results-2024/

Päivärinta/Christie-duo vauhdissa. Kuva Mark Walters.

Päivärinta/Christie-duo vauhdissa. Kuva Mark Walters.