Lauantaina Superstock600-luokassa nähtiin tiukkaa taistelua Rasmus Nurmen, Tuomas Kestin sekä Lenni Klemetin välillä. Rasmus lähti kisaan 2. ruudusta, Tuomas 3. Startti onnistui hyvin ja Rasmus nousi heti kärkeen, jossa ajoikin useamman kierroksen ajan, kunnes Lenni pääsi ohittamaan. Rasmus ja Tuomas tulivat maaliin sijoilla 2. ja 3.

Sunnuntain kisa olikin tapahtumia täynnä ja kisa jouduttiin keskeyttämään kaksi kertaa. Molemmat uusintalähdöt onnistuivat ja Rasmus ajoi Superstock600-luokan kisan voittoon ensimmäistä kertaa! Tuomas väänsi hienosti Valtteri Koposen kanssa 2.sijasta ja ohituksia oli paljon, maaliin Tuomas tuli 3.

Superbikessa kärkipaikat näyttivät samalta sekä lauantaina että sunnuntaina. Tiukkaa vääntöä oli ensimmäiset kahdeksan kierrosta Niko Lehtirannalla, Kenny Koskisella sekä Eemeli Lahdella kärkipaikoista, kunnes pieni läheltä piti-tilanne, jonka seurauksena Eemeli pääsi hieman karkaamaan. Niko maalissa lauantaina sijalla 3. Sunnuntain kisalähtö oli myös tiukkaa vääntöä Kennyn kanssa, Eemelin karatessa jo alkumetreillä. Niko pääsi hienosti muutaman kierroksen jälkeen ohittamaan Kennyn, ja ajoikin kakkossijalla kisan loppupuolelle asti, kunnes Kenny pääsi ohittamaan viimeisellä kierroksella takasuoranpäässä ja näin ollen myös sunnuntaina Niko 3. sijalle.

Aleksi Hyvärisen ensimmäinen Superbike viikonloppu meni vähän flunssan kourissa ja pitkälti opetteluna uuteen pyörään. Hienosti kuitenkin ajoi oman luokan 12. sijalle molempina päivinä.

Rasmus Nurmi:

– Kauteen lähdettiin aika vähillä treenikerroilla armeijan takia. Torstaina ja perjantaina pääsin onneksi treenaamaan kauden avauskisaa varten Motoparkissa. Perjantaina vauhti alkoi löytymään. Lauantain aika-ajoissa olin toinen. Kisaan lähdettiin hyvässä kelissä taistelutahtoa täynnä ja maalissa olin toisena. Kisasta jäi sunnuntaille parannettavaa.

Sunnuntain kisaan lähdin kolmannesta ruudusta, lauantain kisojen perusteella, ja lähdöstä ampaisin kärkeen. Pari kertaa kisa keskeytettiin punalipun vuoksi ja lähtö uusittiin kaksi kertaa. Viimeisessä uusintalähdössä kierroksia ajettiin viisi. Sain pidettyä ykköspaikan ja tulin maaliin voittajana.

Olen tyytyväinen kauden avausviikonloppuun, kun sijoitukset olivat 2. ja 1. sija. Kuuden viikon päästä Alastaron kisat ja sinne lähdetään voitto mielessä. Sitä ennen treeniä tässä välissä.

Kiitos kaikille tukijoille ja tiimille!

Tuomas Kesti:

Tuomas Kesti. Kuva Harjukuvat.

Hyvillä fiiliksillä saatiin viikonloppu pakettiin, vaikkakin vähän hampaankoloon jäi.

Lauantain aika-ajoissa ajoin itseni 3. ruutuun. Kisassa päästiin Rasmuksen ja Lennin kanssa karkuteille aika nopeasti startin jälkeen. Kierroksella ohitettavat tuli sellaisessa paikassa eteen, että Lenni pääsi johtoasemassa karkaamaan. En saanut haettua ohituspaikkaa Rasmuksesta ennen ruutulippua ja näin ollen 3. maalissa.

Sunnuntain kisaan lähdinkin 2. ruudusta, koska ajoin lauantain kisan 2. nopeimman ajan. Kilpailu oli todella rikkonainen ja kahden punalipun jälkeen päästiin starttaamaan kolmatta kertaa, jolloin päästiin maaliin asti. Itse tyrin starttini ja tipuin 3. sijalle. Siinä väännettiin Valtterin kanssa 2. sijasta koko kilpailu ja ohituksia tuli lukuisia. Viimeisessä shikaanissa koitin väkisin Valtterista ohi ja pääsinkin, mutta jouduin ajamaan niin kovaa ja tiukalla linjalla shikaaniin, että Valtteri sai paremman ulostulon ja vei 2. sijan maalisuoralla. Näin ollen 3. maalissa jälleen.

Kiitos kaikille tukijoille ja sponsoreille, että olette mukana! Todella vaikeaa olisi ilman teitä!

Niko Lehtiranta:

Niko Lehtiranta. Kuva Harjukuvat.

Debyytti kisaviikonloppu Superbike-luokassa meni yli odotusten. Kilometrejä uudella pyörällä oli todella vähän, mutta pääsin todella nopeasti sinuiksi uuden pyörän kanssa ja pystyimme taistelemaan kilpailun voitosta. Tällä kertaa riitti molempina päivinä kolmossijaan.

Isot kiitokset tiimille ja sponsoreille! Kolmen viikon päästä jatketaan Imatralla!

Aleksi Hyvärinen:

Aleksi Hyvärinen. Kuva Harjukuvat.

Pyörä ja ajaminen parantui koko ajan, mutta flunssa vei harmillisesti voiton viikonloppuna. Kiitos tiimille, mekaanikoille ja yhteistyökumppaneille RPT Motors, Jasper Oy sekä Kuljetusliike T.Koistinen Oy.

Vesa Kallio:

– Oikein hyvä viikonloppu kaikilta meidän kuskeilta!

Rasmus sai ensimmäisen 600cc voiton, joka oli ansaittu. Rasmuksen ajot tosin jäi vähille ennen kisoja, joten vauhdin noin nopea löytyminen oli positiivista. Säätömuutokset ja ajamisen pieni muokkaaminen nosti itseluottamusta joka näkyi ajamisessa. Kaikki meni nappiin niin kuskilta kun mekaanikoiltakin, hyvää työtä!

Tuomaksella oli hyvä vauhti koko viikonlopun ja molemmissa kisoissa taisteli kärjen mukana. Yritetään vielä kaivaa vähän rohkeutta ohituksiin ja pientä viilausta ajamisen kanssa, niin Tuomaskin on mukana kärjessä.

Nikolle tuntuu sopivan iso pyörä hyvin. Oli hyvä nähdä, että todella vähäisillä kilometreillä pystyi taistelemaan Emen ja Kentsun kanssa. Varsinkin lauantain kisa näytti hyvältä, kun pojat ajoi nipussa niin pystyi hyvin seuraamaan missä vauhti oli kohallaan ja missä voi vielä petrata. Näitä asioita kun saadaan parannettua ajamisesta sekä tiimin ja kuskin pyörän ymmärtämisessä, niin varmasti löydetään parannuksia.

Aleksi ajoi ehjän viikonlopun. Yritettiin parantaa pyörää pikkuhiljaa ja tarkoituksena oli että saataisiin myös vauhtia kasvamaan pikkuhiljaa. Pientä takapakkia tuli sairastelun myötä, mutta silti pystyi ajamaan molemmat kisat läpi ja ajatkin hiukan parani vielä sunnuntaina. Alle saatiin tärkeitä kierroksia, tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavat SM-kisat ajetaan Alastaron moottoriradalla 26-27.7.2024.

Niko osallistuu kuitenkin jo ennen SM-kisoja Imatran ajoihin, jotka pidetään 5-7.7.2024.