Marques Brownlee -niminen videobloggari vieraili Applen iPhone-testilaboratoriossa Cupertinossa Kaliforniassa. Siellä testataan äärimmäisin menetelmin omenapuhelinten vedenpitävyyttä ja tärinänkestävyyttä. 

Miehelle selvisi muun muassa, että Applen nykymatkapuhelinten vesitiiviysluokitus on IP68, mikä tarkoittaa sitä, että puhelin kestää jatkuvan upotuksen yli metrin syvyiseen veteen. Se on varsinkin moottoripyöräilijälle huojentava tieto: jos aiemmin on murehtinut, kestääkö puhelin ajon aikaista sadetta ohjaustangon telineessä, niin ilmeisesti.

Asiasta vakuuttaa varsinkin se, kun katsoo oheiselta videolta, millä tavalla Apple puhelintensa vesitiiviyttä testaa: kyseessä ei ole mikään kevyt ruiskuttelu, vaan painevettä lykätään puhelimeen kunnolla joka suunnasta, ja puhelinta vielä pyöritetään ruiskutetussa vedessä sekä tietysti upotetaan nesteeseen kokonaan.

Applen testilaboratorio: kone joka täristää iPhonea kuin vimmattu.

Applen testilaboratorio: kone joka täristää iPhonea kuin vimmattu.

Tärinätestaus on myös yhtä vakuuttavaa. Silmämääräisesti arvioituna tuntuisi, että moottoripyörällä on mahdotonta saada aikaan vastaavaa tärinää.

Lisäksi Apple testaa iPhonejen iskunkestävyyttä, eikä sekään vaikuta erityisen hellävaraiselta, päin vastoin. Puhelimia pudotellaan ja paiskotaan koneilla eri alustoille. Lisäksi kaikki tapahtumat tallennetaan suurnopeuskameroilla, jotta mahdolliset ongelmakohdat saadaan selvitettyä.

Huikenta oli Brownleen saama tieto siitä, että Apple testaa 10 000 puhelimen toimivuutta ja kestoa ennenkuin mallia valmistetaan myyntiin ensimmäistäkään kappaletta!

Kannattaa katsoa video, se on erinomaisen informatiivinen. Voit katsoa videon myös täällä