Valter aloitti harjoittelemisen minimotolla ja minicrossipyörällä Vantaalla. Sitten hän siirtyi ajamaan ja kilpailemaan isommilla pyörillä, Ohvalella ja Moto5:lla sekä pienemmällä 150cc minisupermotolla. Valter osallistui Suomen Supermoton mestaruuskilpailuihin S4 Junior -luokassa, jossa hän sijoittui toiseksi vuosina 2021 ja 2023 ja ykköseksi vuonna 2022. Lisäksi vuonna 2020 hän voitti mestaruuden Ohvale 160:lla, ja vuosina 2022 ja 2023 hän saavutti toisen ja kolmannen sijan Moto 5:ssä.

Valter Piccardi.

Valter Piccardi.

Tänä vuonna Valter päätti nostaa rimaa, ja osallistui ensimmäistä kertaa Internazionali d'Italiaan S3-luokassa Team Lucarinin Yamaha 450:llä. Alku ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, koska mestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailussa Valterin nilkka murtui. Hän onneksi kuntoutui nopeasti, palasi radalle ja onnistui saamaan kolmannen sijan Castelletto di Branduzzon osakilpailussa.

Kilpaileminen Italian kansainvälisessä mestaruuskilpailuissa on Valterin mukaan jännittävää. Jäljellä on vielä neljä kilpailua ja 100 pistettä. Valterin matka supermotokilpailussa on vasta alussa, mutta kovalla motivaatiolla ja harjoittelulla hän uskoo saavuttavansa hyviä tuloksia.

Seuraamme mielenkiinnolla tulevia koitoksia.

Valter Piccardi hienosti kolmosena podiumilla.

Valter Piccardi hienosti kolmosena podiumilla.