Intialainen moottoripyöräilijä Venkata Karthik Tupili onnistui yrityksessään rikkoa Guinnessin maailmanennätys ajettuaan pisimmän matkan moottoripyörällä yhdessä maassa. Tupili ajoi Royal Enfield Himalayanillaan 140 094,1 kilometriä 450 päivässä. Matka Intian halki oli poikkeuksellinen seikkailu ja henkilökohtainen voitto miehelle.

Nelloressa, Andhra Pradeshissa syntynyt Tupili ei koskaan odottanut ajavansa maailmanennätyksiä. Mies on valmistunut insinööriksi ja työskenteli apulaisjohtajana. Hän on halunnut kuitenkin aina tehdä jotain merkittävää elämässään. Ennätysmatka idea alkoi yksinkertaisesta unelmasta: ajatuksesta matkustaa halki Intian moottoripyörällä.

Päivät 379 & 380. Ovi Taivaaseen. Venkata Karthik Tupili saavutti korkeimman postitoimiston ja kylän, mihin pääsee tietä pitkin.

Päivät 379 & 380. Ovi Taivaaseen. Venkata Karthik Tupili saavutti korkeimman postitoimiston ja kylän, mihin pääsee tietä pitkin.

Alun perin pitkän matkan ajaminen ei ollut hänen tavoitteensa, mutta hänen ystävänsä ehdotti maailmanennätyksen tavoittelua. Luettuaan yhden maan rajojen sisällä ajettavasta maailman pisimmästä moottoripyörämatkasta Tupili alkoi suunnitella reittiään.

Tupilin alkuperäinen suunnitelma oli ajaa 160 000 kilometriä. Vaikka hän ei saavuttanut tavoitettaan, hän ajoi silti uuden ennätyksen. Ajomatka Royal Enfield Himalayanilla vei hänet Intian jokaiseen kolkkaan, joissa hän kohtasi erilaisia ​​maisemia ja kulttuureja.

Päivä 376: 'Selvisin suurimmasta putouksesta, pyöräni ei'.

Päivä 376: 'Selvisin suurimmasta putouksesta, pyöräni ei'.

Ennätysyritystä ohjaavat tiukat säännöt. Yksi säännöistä edellytti, ettei hän voinut ylittää samaa tietä kahdesti. Tämä haaste teki matkasta ja sen suunnittelusta entistä monimutkaisemman. Tästä huolimatta Tupili sai uuden ennätyksen suoritettua 6.10.2023.

Kunnianhimoisen matkan rahoittaminen oli vaikeaa. Tupililla oli aluksi vaikeuksia saada sponsoreita. Hänen isänsä tuki hänen unelmaansa ja matkan varrella monet hyväsydämiset ihmiset tarjosivat apuaan. He auttoivat ruuan, asunnon ja muiden tarpeiden kanssa.

Matkan aikana Tupili kohtasi monia haasteita. Ankara sää ja vaikea maasto koettelivat hänen kestävyyttään. Näistä vaikeuksista huolimatta Tupili pysyi keskittyneenä. Hän kiittääkin perheensä tukea ja henkistä valmistautumistaan, jotta hän pystyi suoritukseensa.

Venkata Karthik Tupilin Himalayanin matkamittari päivänä 341.

Venkata Karthik Tupilin Himalayanin matkamittari päivänä 341.

Tupili valitsi kulkineeksi matkalleen Royal Enfield Himalayanin. Hän arvosti pyörän monipuolisuutta ja laajaa huoltojen saatavuutta kaikkialla Intiassa. Vaikka hänellä olikin joitain huoltoon liittyviä ongelmia, pyörä osoittautui luotettavaksi. Pienillä muutoksilla, kuten puhelintelineen ja lisävalojen lisäämisellä, moottoripyörä säilyi suurelta osin alkuperäisenä.

Tupilille matka ei ollut vain ennätysajo, vaan se oli syvällinen oppimiskokemus. Yksin matkustaessaan hän sopeutui arjen haasteisiin tien päällä. Matka opetti hänelle paljon yöpymispaikan löytämisestä aina mielenterveytensä hallintaan. Hän koki myös Intian rikkaan kulttuurisen monimuotoisuuden. Hän näki pyhiinvaelluksia Maharashtrassa ja tarkkaili heimojen tapoja koillisessa.

'Sedän perheen luona. He majoittivat minut 300. ajopäivänä.'

'Sedän perheen luona. He majoittivat minut 300. ajopäivänä.'

Kokemuksiaan pohtiessaan Tupili korosti mielenterveyttä ja matkustamisen parantavaa voimaa. Hänen viestinsä on yksinkertainen: "Matkustaminen auttaa sinua parantumaan." Nykypäivän kulutusvetoisessa maailmassa mielenterveys jää usein taka-alalle. Tupili uskoo, että matkustaminen voi olla tehokas lääke sen hoitamiseen.

Tupilille matkan muistot ja opetukset ovat ennätystä arvokkaampia. Hän pysyy nöyränä ja myöntää, että ennätykset ovat väliaikaisia. Hänen matkalla saamansa kokemukset ja yhteydet kestävät puolestaan hänen elinikänsä. Tupilin tarina ei ole vain ennätyksen rikkomisen tarina. Kyse on haasteiden vastaanottamisesta, unelmien tavoittelusta ja ilon löytämisestä. Seikkailunsa kautta hän toivoo inspiroivansa muita tutkimaan, etsimään uusia kokemuksia ja jatkamaan iloisin mielin.

Tuokiokuva Kolkatasta.

Tuokiokuva Kolkatasta.

Guinnessin ennätysten luettelo:

Pisin moottoripyörämatka yhdessä maassa (mies). Pisin matka moottoripyörällä yhdessä maassa (mies). Venkata Karthik Tupili. Ajomatka 140 094,1 kilometriä Intiassa. Suoritusaika 14.2.2022-6.10.2023, 450 päivää.

Keskimäärin 300 kilometriä päivässä 450 päivän ajan Venkata tutki ja halusi korostaa Intian monipuolista kulttuurista ja historiallista rikkautta matkallaan, joka sisälsi vierailut Unescon maailmanperintökohteisiin, kuten Jyotirlingan ja Shakti Peethan temppeleihin, sekä lukuisiin turistikohteisiin. koko maassa

Lähteet: iMotorbike ja Guinnessin ennätysten luetteloVenkata Karthik Tupilin Instagram-sivut.

Aiheesta aiemmin:

MAANANTAI 8.7.2024 08:58

Mies ajoi prätkällä 24 tunnissa yli 4000 kilometriä – arvasit oikein, maailmanennätyshän se on!

SUNNUNTAI 9.10.2022 09:16

Päivän video: ilman käsiä prätkällä ajetun wheelien maailmanennätys uusiksi

TIISTAI 21.11.2017 12:22

Päivän video: maailmanennätys - 58 miestä kerralla yhden moottoripyörän kyydissä

TORSTAI 8.9.2016 14:44

Video: tässä on maailman nopein yksipyöräinen moottoripyörä

TIISTAI 16.12.2014 09:57

Guinnessin ennätysten kirja: nopein jäällä tehty wheelie ruotsalaisen nimiin

Päivä 310. 'En koskaan ajatellut, että 1,6 km matka olisi näin raskas. 80 minuuttia 1,6 kilometrin matkaan liukkaalla tiellä!' Venkata Karthik Tupilin Royal Enfield Himalayan.

Päivä 310. 'En koskaan ajatellut, että 1,6 km matka olisi näin raskas. 80 minuuttia 1,6 kilometrin matkaan liukkaalla tiellä!' Venkata Karthik Tupilin Royal Enfield Himalayan.