– Eräällä melko hankalalla, hiekkaisella pätkällä 'Long Way Up' -sarjassa Charley ja minä aloimme haaveilla toisesta reissusta, jotta saisimme ajatukset pois pelottavalta tieltä, Ewan McGregor sanoi. - Tämä on se matka. Ruosteiset vanhat pyörät ja 10 000 kilometriä Skandinaviaa sekä Itä- ja Keski-Eurooppaa. Iso lenkki kotoa Skotlannista Charleyn kotiin Englantiin. Pitkä matka kotiin.

Onko sarjan nimi sitten Long Way Home, sitä emme tiedä - vielä.

Charley Boorman kertoi, että on ollut ilo päästä prätkäilemään parhaan ystävän kanssa, varsinkin kun reissua suunniteltiin jo edellisestä matkasta lähtien.

Kaverusten edellinen sarja oli nimeltään Long Way Up, ja siinä he ajoivat Etelä-Amerikan eteläkärjestä Los Angelesiin Harley-Davidsonin Livewire-sähkömoottoripyörillä. Panostus oli epäilemättä melkoinen myös Harleylle, mutta se ei saanut pyörien myyntiä nousuun. Toisin kuin kaksikon aiemmat sarjat ovat tehneet BMW:n R-sarjan isoille GS -seikkailupyörille.

Long Way Up sai joka tapauksessa kiitosta sekä kriitikoilta että faneilta, sillä se saavutti nopeasti täydet 100 prosentin arvostelupisteet Rotten Tomatoesilla. Sarjaa on kehuttu ”viihdyttäväksi ja erittäin nautinnolliseksi” matkaksi, joka varmasti ”miellyttää seikkailua etsiviä faneja”, ja se sai kolme Emmy-ehdokkuutta vuonna 2021, mukaan lukien erinomaisen matka-, seikkailu- ja luonto-ohjelman, erinomaisen äänimiksauksen ja leikkauksen sekä erinomaisen usean kameran leikkauksen.

Uudella kaudella Ewan ja Charley ajavat rakkaudella kunnostetuilla vintage-moottoripyörillä Ewanin kotoa Skotlannista Charleyn kotiin Englantiin - mutta lyhimmän reitin sijaan he kulkevat pitkää tietä Pohjanmeren yli Skandinaviaan, aina napapiirille asti ja sieltä Baltian maihin ja Manner-Euroopan halki, ennen kuin he kaksi kuukautta myöhemmin palaavat takaisin Englannin kanaalin yli. Seikkailu vie heidät yli viiteentoista maahan, upeiden maisemien halki ja pitkin maailman hienoimpia ajoteitä. Matkan varrella he uppoutuvat kunkin maan kulttuuriin, tapaavat paikallisia ja kokeilevat ainutlaatuisia ja monipuolisia aktiviteetteja.

Kaksikko matkasi klassikko-Bemarilla ja -Guzzilla

Vasemmalta Charley Boorman, Riku Routo ja Ewan McGregor. Kuva Lahden Moottoripyörämuseo.

Vasemmalta Charley Boorman, Riku Routo ja Ewan McGregor. Kuva Lahden Moottoripyörämuseo.

McGregor ja Boorman vierailivat kesällä Suomessa ainakin Lahden Moottoripyörämuseossa ja Lapissa, missä kaksikko myös bongattiin. 

– Charley Boorman oli matkassa vuosimallin 1973 BMW R 75 K:llä ja Ewan McGregor vuosimallin 1974 Moto Guzzi 850:lla. Molemmat olivat brittikilvissä, kertoi Lahden Moottoripyörämuseon johtaja Riku Routo.

Sarjan tuottajina toimivat McGregor ja Boorman sekä pitkäaikaiset yhteistyökumppanit David Alexanian ja Russ Malkin, jotka myös ohjaavat.

”Long Way Up” on jatkoa Ewanin ja Charleyn aiemmille seikkailuille ‘Long Way Round’ ja ‘Long Way Down’. Kaikki kolme aiempaa tuotantokautta löytyvät nyt suoratoistopalveluna Apple TV+:ssa.

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 16.7.2024 11:04

Ewan McGregor ja Charley Boorman poikkesivat Lahden mp-museolla – kaksikko tekee taas uutta sarjaa!

KESKIVIIKKO 21.2.2024 08:10

Long Way Up -tv-sarjan voimakaksikko Ewan McGregor ja Charley Boorman aloittamassa uuttaa prätkäseikkailua

PERJANTAI 24.7.2020 09:17

Ewan McGregorin ja Charlie Boormanin Long Way Up -sarja tuleekin AppleTV plus -palveluun