Kaksi päivää sen jälkeen kun Marc Marquezille (Repsol Honda Team) tehtiin kirurginen operaatio murtuneen olkaluun korjaamiseksi, hallitseva maailmanmestari on lääkärintarkastuksen jälkeen todettu kykeneväksi ottamaan osaa tämän viikonlopun Gran Premio Red Bull de Andalucia -kisaan.

Marquezin olkaluu murtui onnettomuudessa Jerezin kisassa viime sunnuntaina, ja hän palasi Barcelonaan maanantaina. Hänet leikkasi tiistaina MotoGP traumatologiaan erikoistunut tohtori Xavier Mir, ja mies palasi Circuito de Jerez-Angel Nietolle torstaiaamuna.

Numero 93 todettiin lääkärintarkastuksen jälkeen kykeneväiseksi ajamaan kilpaa kanssakisaajiensa Cal Crutchlowin (LCR Honda Castrol) ja Alex Rinsin (Team Suzuki Ecstar) kera, jotka myös saivat vammoja Espanjan GP:n kisaviikonloppuna.

Crutchlowilta murtui veneluu ja Rinsin olkapää meni sijoiltaan, lisänöä pieni murtuma.

MotoGP-sarjan lääketieteellinen johtaja, tohtori Angel Charte totesi Marquezin tarkastuksesta, että metallilevyllä paikattu murtuma ei estänyt tätä liikuttamasta kättään normaalisti, ja että käsi oli myöskin kivuton, joten olkapää ei estä häntä kilpailemasta.

– Tarkastus todistaa, että kuljettaja on täysin valmis kilpailemaan. Millä tehotasolla, sitä emme pysty kertomaan, mutta hän täyttää tämän tyyppisen vamman lääketieteelliset kriteerit, Charte pohti.

Crutchlowin veneluun murtuma naulattiin, ja myös hän on kunnossa, samoin Rins. Rinsin olkapään sijoiltaan meno aiheutti ödeeman, joka on jo poissa.

Marquezin odotetaan palaavan radalle lauantaina.