Hullu Poron "poroperhe" on varmasti suomalaisille Levin matkailijoille tuttu ja löytyyhän Hullu Poro -ravintola Tampereeltakin, jossa etelän ihmisetkin pääsevät nauttimaan Lapin herkkuja. Tähän asti pääasiallisesti majoitus- ja ravintolapalveluja tarjonneet Päivikki Palosaari ja Mika Latva laajensivat osaamistaan huoltamoalan puolelle.

– Tällä paikalla oli toimiva huoltamo vuodesta 2004 aina vuoteen 2012, eli kaksi ja puoli vuotta tämä iso toimiva tila oli hyödyntämättä. Meitä kehotettiin ottamaan paikka käyttöön ja siitä, kun maaliskuussa teimme ostopäätöksen, niin jo kahden viikon kuluttua aseman bensapumput olivat asiakkaiden käytössä, Mika Latva kertoo.

Mika Latva toimi nopeasti, kun kuuli, että konkurssin vuoksi hylätty asema oli kaupan.

Tarjolla laaturuokaa

– Kun tulin tänne ensimmäisen kerran sisälle, niin kauhistuin. Niin rumaa ravintolaa en ole eläessäni nähnyt. Halusin tästä tilan, jossa viihtyy. Nykyään tämä on meille kuin toinen olohuone. Usein tulemme tänne illallakin syömään. Täällä tapaa ihan eri ihmisiä, kuin meidän muissa ravintoloissamme. Vaikka olen ikäni asunut täällä, niin nyt olen törmännyt esimerkiksi vanhoihin luokkakavereihini, joita en ole vuosiin nähnyt, esteetikkona tunnettu Päivikki Palosaari pohtii.

– Miellyttävän ympäristön lisäksi asiakaspalvelu on meillä Hullussa Porossa ollut aina etusijalla. Niko Merikko on ollut erään ravintolamme ravintolapäällikkönä ja kun hän kuuli tästä avattavasta huoltoaseman ravintolasta, hän pyysi päästä tänne töihin. Näkee, että hän viihtyy täällä asiakkaiden parissa ja jaksaa hymyillä aina, Palosaari lisää.

Positiivinen Niko Merikko viihtyy huoltoaseman vetäjänä.

Positiivinen Niko Merikko viihtyy huoltoaseman vetäjänä.

Motoristit tarvitsevat palvelua

– Olen itse koko elämäni ajanut moottoripyörällä. Useasti moottoripyöräreissuillani olen törmännyt huoltoasemiin, joissa motoristi ei saa minkäänlaista palvelua, tai muuten suhtautuminen motoristeihin on nuivaa. Päätin, että jos ikinä omistan huoltoaseman, niin motoristit tulevat saamaan parasta mahdollista palvelua. He ovat tärkeä asiakasryhmä, Mika Latva toteaa.

Esimerkiksi kiinteistön alakerrasta löytyivät lähes käyttämättömänä olleet saunatilat.

Bensiksellä on kaksi saunaosastoa, toinen miehille ja toinen naisille. Tässä oleskelupuolta saunaosastolta.

Bensiksellä on kaksi isoa saunaosastoa, toinen miehille ja toinen naisille. Tässä oleskelupuolta saunaosastolta.

– Kun ajat sateessa ajokamppeet märkinä ja olet muutenkin kylmissäsi, niin meillä pääsee saunaan ja samalla voit kuivattaa ajovarusteitasi niitä varten tarkoitetussa kuivauskaapissa vain viidellä eurolla per aikuinen. Miehille ja naisille on omat saunaosastonsa ja kummaltakin puolelta löytyy täydellinen keittiö, jota voi halutessaan hyödyntää ja laittaa itse ruokaa, tai yksinkertaisesti tilata yläkerrasta syötävää, Latva jatkaa.

Pukeutumishuone riittää isommallekin ryhmälle.

Pukeutumishuone riittää isommallekin ryhmälle.

– Hullu Poro toimii tässä ravintoloitsijana, joten kokit ovat korkeaa tasoa. Kotiruokalounas on tarjolla kello 11-16, ja siihen kuuluu Levin monipuolisin salaattipöytä. Á la carte -listalta löytyvät muun muassa poronkäristys, -pyörykät ja -makkarat aina erilaisiin keittoihin ja salaatteihin asti. Pikaiseen nälkään tarjolla on rock-henkiset isot hampurilaiset, joita paikalliset kehuvat Levin parhaiksi. Lisäksi meillä on A-oikeudet. Pienempään nälkään löytyvät makeat herkut ja suolaiset pikkupurtavat. Motoristitarjouksia ruoka-annoksiin on luvassa ja Iso Motoristikahvi on aina vain euron. Veikkauspisteestä voi laittaa anomuksen lisämatkabudjettia varten, Mika Latva listaa palveluja.

Saunaosastossa on neljä suihkua.

Saunaosastossa on neljä suihkua.

Pese maksutta pyöräsi

Kun kuski on saatu huollettua, niin ei moottoripyöräkään jää huomiotta. Poro Bensiksellä voit maksutta pestä moottoripyöräsi, joskus sekin on tarpeen kesken reissun.

Motoristeille on tarjolla ilmainen mp:n pesu.

Motoristeille on tarjolla ilmainen mp:n pesu.

Hullun Poron St1 palvelee muitakin matkailijoita. Piha-alueelta löytyy runsaasti tilaa, jossa asuntovaunu/-automatkailijat voivat yöpyä maksutta ja sähkötolppia kentältä löytyy 10, joita saa käyttöönsä 5€/vrk. Sauna on luonnollisesti kaikkien matkaatekevien hyödynnettävissä.

Asemlata voi ostaa mukaan muun muassa matkaevästä sekä kalastus- ja grillaustarvikkeita. Kohtapuoliin tarjonta entisestään laajenee, sillä samaan kiinteistöön avataan elintarvikekauppa.

Joskus joutuu moottoripyörääkin pesemään kesken matkan. Poron bensiksellä se on ilmaista. Harja tai sieni on ehkä hyvä olla mukana.

Joskus joutuu moottoripyörääkin pesemään kesken matkan. Poron bensiksellä se on ilmaista. Harja tai sieni on ehkä hyvä olla mukana.

Ehdota lisäpalveluja

– Levin St1 Poro Bensis haluaa palvella motoristeja parhaalla mahdollisella tavalla jatkossakin. Jos tulee mieleen ehdotuksia, joilla voi palvelua entisestään parantaa, niin ehdotuksia otetaan mielellään vastaan, Mika Latva lisää.

Mika Latva kaipailee motoristeilta hyviä ehdotuksia toteutettaviksi lisäpalveluiksi. Päivikki Palosaari taas lupaa ravintolaan viihtyisyyttä ja tasokasta ruokaa.

Motouutiset.fi suosittelee lämpimästi kaikille matkustavaisille Levin St1 Poro Bensistä. Harvoin törmää huoltoasemalla näin positiiviseen palveluhenkisyyteen. Lisäksi miljöö poikkeaa edukseen tavanomaisesta kolkosta "muovihuoltoaseman" tunnelmasta. Sisältä on upea näkymä Kätkätunturiin ja lisäksi piha-alue on niin iso, että paikalle voi tulla isommallakin porukalla ilman parkkeerausongelmia. Jos olet nälkäinen, niin syö täällä, huoltoasemaruoka saa ihan uuden merkityksen.

Turvallista matkaa kaikille. Ja kun Lapissa ollaan: Muistakaa varoa poroja. Räkkäaika lähestyy, joten porot hakeutuvat entistä enemmän teiden varsille, eivätkä ne vieläkään ymmärrä varoa meitä tiellä liikkujia.

Motoristien (ja osin muidenkin matkustavaisten) edut:

- Sauna 5€
- Vaatteiden kuivatus 0€
- Moottoripyörän pesu 0€
- Motoristeille iso kahvi 1€
Ruoka:
- Kotiruokalounas klo: 11-16
- Rock-henkiset isot hampurilaiset
- Á la Carte annokset (motoristitarjouksia)
- A-oikeudet

Kesällä Hullun Poron bensis on auki arkisin kello 7-22 ja la-su 9-22.