Skullyn kannalta tilanne on brändiä tuntuvasti heikentäneen konkurssin lisäksi muuttunut kiusallisesti: älykypärämarkkinoilla alkaa jo olla kilpailua, sillä CrossHelmet esitteli oman älykypäränsä aiemmin viikolla. Se muistuttaa konseptiltaan ja ominaisuuksiltaan kiusallisesti Skullyä. Lisäksi Nuvizin heijastinnäytöllä varustettu monitoimilaite tekee kypärästä älykkään ilman, että kypärän rakenne mitenkään muuttuu.
Tapasimme Milanon Mp-messuilla Nuvizin myyntijohtaja Petri Hirvosen, joka muistutti varsin olennaisesta asiasta: "Asiakkaamme kiittävät meitä siitä, että tuotteemme ovat jo olemassa ja markkinoilta ostettavissa".
Tähän kumpikaan kisaajista ei vielä pysty. CrossHelmet ilmoittaa tuovansa kypäränsä myyntiin 2019 ja Skully on luvannut, että tuote on jakelussa kesällä 2018. Skullyn maine tuotantopäivämäärien lupaamisessa ei ole kovinkaan hyvä, sillä se lupasi tuotannon aloittamista useampana vuonna peräjälkeen, kunnes hävisi markkinoilta. Lopulta se ehti saada kypärästä valmiiksi ilmeisesti vain muutamia kymmeniä kappaleita.
Uuden omistajarahoittajansa turvin Skully esitteli CES:issä uuden Skully Fenix AR -kypärämallinsa. Se perustuu vanhaan Skully AR-1:een, mutta "parannetuin ominaisuuksin".
Skullyn tilanne on muuttunut sikäli, että sillä on nyt kunnossa olevan rahoituksen lisäksi ammattimainen, osaava johto. Sen uudet omistajat Ivan ja Rafael Contreras ovat sitoutuneet herättämään Skullyn henkiin ja tuotantoon. Herrat ovat kokeneita pelaajia globaaleissa teollisissa ja teknologiayrityksissä.
Ivan Contreras johtaa myös sellaisia moottoripyöräalan yrityksiä kuin Torrot ja Gas Gas. Skully Technologies merkitsee hänelle yhtä uutta pelinappulaa älykkään liikkuvuuden saralla. Se valmistaa jatkossa nimittäin paitsi laajennetun todellisuuden (augmented reality) tuotteita, myös AI-, eli tekoälyyn liittyviä tuotteita.
Tuhkasta noussut
Skully Fenix AR -kypärän nimellä pyritään heijastamaan muutosta. Fenix-lintuhan se oli (kuten kaikki kreikkalaisia tarustoja tai Harry Pottereita lukeneet tietävät), joka nousi uudestisyntyneenä tuhkasta, joten tässä tilanteessa on luontevaa käyttää tätä nimeä.
Uusi kypärä tarjoaa 360° näkökentän aivan kuten CrossHelmetissäkin. Molemmat on varusteltu taaksepäin kuvaavalla kameralla ja heijastusnäytöllä eli HUD:illa. Skullyn toimintoja voidaan ohjata äänikomennoin, ja siinä on sisäänrakennettu navigaattori. Tavoitteena on tietenkin turvallinen ja mukava ajo.
Yritys on sitoutunut toimittamaan aiemman Indiegogo-kampanjan aikana tilatut kypärät. Niiden jakelu alkaa "Make it Right"-kampanjan nimissä kesällä 2018, muut saavat omansa vasta sen jälkeen, PR Newswire kertoo.
CES:issä Skully esittelee kypäränsä ominaisuuksia kuten 180° taaksepäin kuvaavaa kameraa, heads-up-näyttöä sekä musiikki- ja navigointiominaisuuksia.
Paperilla Skullyn ja CrossHelmetin ominaisuudet ovat suurin piirtein samaa luokkaa, olennaisin ero on siinä, että viime mainitussa on lisäksi kuljettajan korviin pääsevän äänialueen kontrollointi, millä pyritään vähentämään melun tuottamaa rasitusta sekä estämään kuulon vaurioitumista.
Molempien laitteiden älyn ydin on kypärän ulkopuolella eli älypuhelimessa ja sitä tukevassa ohjelmistossa.
Käytännössä moni asia vaikuttaa käyttäjäkokemukseen ja älykypäröiden ominaisuuksiin, joten odotamme mielenkiinnolla saako Nuviz todellisia kilpailijoita ja milloin?
Skullyn sivuille pääset tästä.
Aiheesta aiemmin:
Konkurssin tehnyt laajennetun todellisuuden kypärävalmistaja Skully palaa
CrossHelmet: heijastusnäytöllä varustettu älykypärä toimii kuin hävittäjälentäjän vastaava