Pyörän moottori on samankokoinen 1302-kuutioinen V-kakkonen kuin ennenkin ja sen teho on samat 160 hvevosvoimaa kuin ennen Euro 5 -päästönormien mukaiseksi muuttamista. Se kertoo siitä, että moottorin sisällä on tapahtunut paljon. Vääntö on samoissa lukemissa kuin aiemminkin, 138 Nm, mutta sitä on tarjolla enemmän alemmilla kierroksilla ja moottorin käytöksen pitäisi olla aiempaa jouhevampaa normaali ajotilanteissa.
Pyörä on kohtuullisen kokoinen käyttötarkoitus ja moottorin tilvauus huomioiden, ja sen istumakorkeus on aiempaa matalampi. 180-senttinen ylettää hyvin maahan asti.
Pyörän runkoa on lyhennetty ja moottoria siirretty lähemmäs massakeskipistettä. Vastaavasti takahaarukkaa on pidennetty hieman ajovakauden varmistamiseksi.
Painopisteen pitämiseksi mahdollisimman matalalla kummallakin puolen moottoria on alhaalla on pahkat, joissa on osa pyörän polttoaineesta. Painopiste jää silti hieman korkealle, mikä tuntuu paikalla ja hitaissa vauhdeissa käsitellessä, KTM ei ihan yllä samaan kuin vaikkapa Africa Twin tai BMW:n isot Gessut. Pyörä on silti ketterä ja hyvä käsiteltävä.
S-mallissa on semiaktiivinen elektroninen jousitus sähkömagneettisesti ohjatulla antidive-toiminnolla. Se toimii hyvin, pitkistä joustoista huolimatta pyörä kyykkää maltillisesti tehokkaastikin jarrutettaessa.
Pyörän suurin tekninen uutuus on laseriin perustuva tutka, jonka huomaa pienenä pahkana pyörän "nokassa". Tutka ohjaa pyörän mukautuvaa eli adaptiivista vakionopeudensäädintä. Samantyyppiset ratkaisut löytyvät BMW:ltä ja Ducatilta ja epäilemättä niitä ilmestyy muidenkin valmistajien touring / adventurelippulaivamalleihin.
Pyörässä on paljon kiinnostavaa, kuten myös oheisessa keskustelussakin, joten voit katsoa videon alla tai tämän linkin takaa. Perinteiseen Motovideoidemme tapaan tästä on tulossa myöhemmin myös "kirjallinen" testiraportti.
Aiheesta aiemmin:
Motouutisten koeajovideolla Hondan iso, 1100-kuutioinen Rebel: matala, automaattivaihteinen cruiseri